Волонтерите на Општинската организација на Црвен Крст Битола на ден 19.01.2019 година по повод празникот Богојавление – Водици во црквата Св.Димитрија беа медицинско обезбедување при фрлањето на светиот крст.

Додека траеше чинот на фаќање на светиот крст,волонтерите ги топлеа граѓаните на Општина Битола со топол чај.