HELIOCARE 360º педијатрискиот атопичен лосион во форма на спреј со SPF 50 е широкоспектрален фотопротективен препарат, кој содржи хипоалергена формула, тестирана на атопична и чувствителна (сензитивна) кожа, особено за децата над 2 годишна возраст.

Содржи фотопротективни филтри, но и аргинин и глицерин, кои делуваат хидратантно и ја одржуваат функцијата на здрава бариера на кожата, која е нарушена кај чувствителната, атопична кожа. HELIOCARE 360º педијатриски атопичен лосион во форма на спреј ги задоволува најстрогите барања за фотозаштита. Содржи специфичен Fernblock®+ филтер, кој овозможува фотозаштита на кожата, нејзино обновување и моќна антиоксидативна активност, а кој штити од четирите типа на зрачење (УВ-А, УВ-Б, видливо и инфрацрвено зрачење), со истовремено неутрализирање и обновување на штетите на кожата, предизвикани од сончевите зраци. HELIOCARE 360º педијатриски атопичен лосион во форма на спреј, е клинички тестиран под педијатриска и дерматолошка контрола.