БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Почитувани сограѓани, Државниот архив – Одделение Битола Ве повикува вечерва да присуствувате на изложбата која во рамки на јубилејното 15-то издание “Локум фест музика и традиција” ќе ја организира во срцето на старата битолска чаршија на новата пешачка зона покрај реката Драгор.

Изложбата ќе содржи многу фотографии и документи од богатиот градски живот во минатото каде за првпат ќе бидат претставени битолчани присустни во боемскиот живот на Битола, со содржина која е адекватна на настанот насловен “Распеана чаршија”.

На штандот за презентација ќе има изненадување за сите вљубеници во раритети од конзулскиот период и тоа грамофонот на Манаки произведен од фабриката Нестле во 1928 г.

Се гледаме во 21.00 ч. Стара Чаршија пешачка зона покрај река Драгор.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here