На ден 16.02.2019 год. на регионалниот натпревар по германски јазик зедоа учество четворица ученици од СОУ Јосип Броз Тито од втора година .

На наше големо задоволство учениците Христијан Делов и Миа Даркова ги освоија првите две места и обезбедија учество на државен натпревар во Скопје.

Им честитаме за успехот!