Во околината на Битола и битолско во текот на вечерта и денес имавме големи врнежи од дожд кои предизвикаа високо ниво на Диовска река која е притока на Драгор, и река Драгор која поминува низ центарот на градот. Водостојот сега полека се нормализира.

Од УХМР предупредуваат на
претпазливо движење покрај
реките и суводолиците
поради можност од нивно локално
излевање, како и на сите останати
водотеци во земјата, а посебно на
тие во западните и северо-
западните делови.

Погледнете ја во живо нивната страшна големина:

Видеа на Зоран Наумовски и Томе Котевски