Дарио Ивановски и Адријана Поп Арсова истрчаа национални рекорди на Балканското првенство во полумаратон (21 километар), во склоп на уличната трка „Трчај бе“ во Битола.

Двајцата за неколку минути го подобрија своето и националното најдобро време, што е своевиден подвиг!

Останати резултати:

21к Балканско Мажи
1. Ilie Alexandru Corneschi – Romania
2. Ahmed Alkanoğlu – Turkey
3. Dario Ivanovski – Macedonia

21k Балканско жени
1. Marinela Nineva – Bulgaria
2. Liliana Maria Dragomir – Romania
3. Neja Kršinar – Slovenia

10k Мажи
1. Димитар Петровски
2. Кристиан Стојани
3. Трајче Илијевски

10k Жени
1. Билјана Кираџиева
2. Душица Јанковиќ
3. Марина Домазетовска

5к Мажи
1. Пепи Анакијев
2. Кристијан Наумовски
3. Michaël Van Baelen

5k жени
1. Милена Чкрипеска
2. Цеца Србова
3. Мери Чкрипеска

Фото | Диоген Хаџи Коста Милевски