Францускиот лев бек потпиша двегодишен договор со Еурофарм Пелистер. Доаѓа од францускиот тим Сесон Рен. 27-годишниот Сери во својата кариера има настапувано за францускиот клуб Селештат Алкасе , шпанска Бидасоа Ирун и францускиот Сесон Рен.

Официјалното претставување на Сери во Битола предвидено е пред почетокот на натпреварувачката сезона 2022/23.