БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Манаки низ годините, поставка од многу фотографии од Фестивалот Манаки кој 39 години по ред се одржува во Битола. Фотографиите се на битолчанецот Сашо Ставрев кој неуморно посвети голем дел од неговиот живот за да остане еден спомен за сите нас, заедно со неговиот татко, познатиот фотограф и битолски хроничар Петар Ставрев. На ист начин како што Браќата Манаки оставија голем дел од историјата за Битола.

Делот од поставката се наоѓа во фоајето на Хотел Епинал и е слободно за посета за љубопитните гости и сограѓани.

Ви благодариме Сашо и Петар!

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here