Во текот на вчерашниот ден 22 септември 2018 г. опожарениот дом на Копанки беше посетен од Самуел Жбогар – Специјален преставник на ЕУ во Р.Македонија; и Емануел Римберт – Дипломат во Француска амбасада и Директор на Француски институт, како и многубројни претставници од Федерација на планинарски спортови на Р.Македонија. Истите несебично покажаа голем интерес и дадоа голем придонес за обновата на домот за што домаќините изразија голема благодарност…

Фотографии ПСК Пелистер