БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Ротаракт клуб Широк Сокак од Битола како донација подарија 25 велосипеди на деца до 15 години од социјално загрозени семејства.

Како инспирација за овој проект е фактот што многу семејства не можат да ги задоволат основните потреби за живот, а не да посветат внимание на физичкото, рекреативното здравје и спорт на нивните деца, како и социјалниот живот и дружење со нивни врсници. Проектот ќе помогнe на многу семејства да добијат велосипед во нивното семејство.

Истражувањата покажуваат дека не постои проект или донација од овој тип, никој не вложува средства бидејќи се смета за област од низок прироитет. Затоа не радува дека како клуб придонесуваме за подобро општество. “– изјави Јане Велкоски од Ротаракт Широк Сокак.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here