МОЖЕБИ БИТОЛА НЕМАШЕ МОДЕРЕН СТАДИОН СО ТРИБИНИ И РЕФЛЕКТОРИ… АМА ЗАТОА ПАК ИМАШЕ ВРВНА ПЛЕЈАДА ОД НАЈКВАЛИТЕТНИ ФУДБАЛЕРИ !
ПОГЛЕДНЕТЕ КОЈ СЕ НАСТАПУВАА ЗА “ПЕЛИСТЕР ” НА УТАКМИЦАТА ПРОТИВ “ЦРВЕНА ЗВЕЗДА” НА СТАДИОНОТ ПОД ТУМБЕ-КАФЕ.
И НЕ САМО ФУДБАЛЕРИ, ТУКУ БИТОЛА ОТСЕКОГАШ БИЛА РАСАДНИК НА УСПЕШНИ СПОРТСКИ РАБОТНИЦИ...

Судијската тројка која го судеше овај натпревар исто така беше комплетно битолска : Главен судија Крстевски Крсте – КРЦУЛО со неговите помошници МИРЧЕ и КАЛАЈО…

Наѕ, Блазич, Канатларовски, Чосич, Герасимов, Љуковчан, Ристевски, Хусеин, Китановски, Настевски и Миович

Текст и фотографии Димитри Гина