1.4 C
Bitola
Friday, February 3, 2023
Битола 075 224722 075 445740 Ресен 075 445426 Охрид 075 283156 Струга 075 283126 Прилеп 075 224774
Дома Стара Битола

Стара Битола

…некогашна Битола…Битола која ја нема…Конзулска Битола

Гранд Хотел “Јевтич” во Битола

Дури го пиеме летното претпладневно кафе од посвежата страна кај Шамбата (кафе бар Портал),на самиот Широк Сокак,не можи а  да не ја забележиме великодушната градба...

Последниот битолски пајтонџија

На улиците на Битола се снима филмот "Последниот битолски пајтонџија" по сценарио на Вера Бужаровска во режија на Мирослав Чепелчиќ. Главната улога ја игра...

НАРЕДБА ДО ГРАЃАНИТЕ НА ГРАД БИТОЛА

1. СЕ ЗАБРАНУВА БЕЗРАБОТИЦАТА.СИТЕ БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА ВО РОК ОД 3 ДЕНА ТРЕБА ДА СЕ ПРИЈАВАТ ВО ОПШТИНСКИОТ СУД.КОЈ ЌЕ СТОРИ СПРОТИВНО НА ТОА ИЛИ КОЈ...

Рибарот Ванчо им подарувал риба на најсиромашните битолчани

Во предвечерието за големиот празник св.Никола 1937 г… Битолчанецот Ванчо, извор весник Политика 1937 г. Ванчо бил познат битолски рибар кој сам ги фаќал краповите...

Бабам Битола

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ денес заедно сите, Ви ја преставуваме стара Битола. На фотографијата е денешниот булевар...

Бабам Битола

Бабам Битола заедно со Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ. Секој понеделник ги разгледуваме фотографиите од стара Битола преку кои ја...

ЕДНО ОД СЕЌАВАЊАТА ЗА ХОТЕЛ ЈЕФТИЌ

Old hotel Jevtic memories in Bitola Ташко Тасевски (Тасич) бил некогашен рецепционер во Хотел Јефтиќ,кој сега не е меѓу нас,но преку неговите приказни и сеќавања...

Ела ќе дом...