Дома Од кујната на битолските домаќинки

Од кујната на битолските домаќинки

Вртена пица пита со лиснато тесто

...од кујната на битолските домаќинки

Од кујната на битолските домаќинки: Пастрмалија

Пастрмалија или уште како што ја нарекуваат Македонска пица е специјален тип на пита направен од тесто и месо. Името потекнува од зборот пастрма, што...

Од кујната на битолските домаќинки: Бурек со месо

Рецепт од Гордана Аџиева - Михајловска Ова е еден од најдобрите рецепти за бурек со готови кори, навистина наликува како купечкиот, само што не е...

Крцкави пилешки прсти

... од кујната на битолските домаќинки

Од кујната на битолските домаќинки: Домашни лепињи за ќебапи

Најдобрите, најбрзите, највкусните лепињи без месење! Дури се прават ќебапите на скара - направете си ги овие лепињи. Од овие состојки се добиваат 6...