бабам Битола

…се за Битола

BLISS – поинакво шопинг искуство за регионот

Во втората половина од летото планирано е отворањето на BLISS - најголемиот mall & retail park во регионот. Бројни продавници на светските и домашните...

РОЖДЕСТВО на Св. ЈОВАН КРСТИТЕЛ – ИВАНДЕН -„ТАЈАНЕ БОЈАНЕ“-

РОЖДЕСТВО на Св. ЈОВАН КРСТИТЕЛ - ИВАНДЕН -„ТАЈАНЕ БОЈАНЕ“- а. „ВОВЕД Во тесна врска со Христијанскиот православен празник ИВАНДЕН е и Македонскиот односно Битолскиот ОБИЧАЈ - „ТАЈАНЕ-БОЈАНЕ“....

The Stars Symphony: Битола танцуваше со ѕвездена симфонија (МЕГАГАЛЕРИЈА)

Фото Ивона Кочов Диоген Хаџи Коста Милевски Александар Стојановски и Јани Патче

Компјутерска томографија во Болница Плодност

Одделението за радиодијагностика во Болница Плодност ја прошири својата дејност, со најновиот апарат за компјутерска томографија Siemens Healthineers Somatom go. Со него снимањата траат кратко,...

Битола синоќа наликуваше на вистинска светска метропола

Синоќа Битола и битолчани им покажаа на цела Македонија како треба да изгледа еден градски настан со сите негови убајни кои траеја до раните...