2.7 C
Bitola
Thursday, February 2, 2023
Битола 075 224722 075 445740 Ресен 075 445426 Охрид 075 283156 Струга 075 283126 Прилеп 075 224774

бабам Битола

…се за Битола

Еурофарм Пелистер ја отвори регионалната СЕХА-лига со пораз

Еурофарм Пелистер ја отвори регионалната СЕХА-лига со пораз. Битолчани како гости загубија од Војводина (29-24) во Нови Сад во рамки на првото коло од...

Битолско проклетие: Квалитетот мора да излези на површина!

Испукан асфалт, дупки, на некои места е излезен и слојот чакал, на други дури и вода извира од асфалтот. Ова е моменталната состојба од...

Битолската апокалипса

Мрачните визии на битолчани во врска со својата и иднината на својот град, најмногу беа поврзани со Драгорот. Генерации и генерации во колективната меморија...

Димитар Ѓоргиевски: КАМЕРА 300 ОД РАБОТИЛНИЦАТА НА АЛФРЕД ДАРЛИНГ И БРАЈТОНСКАТА...

Еден од најуникатните предмети кои ги поседува битолскиот Архив е камерата на првите сниматели во Македонија и пионерите на балканската кинематографија, т.н „камера 300“...

„Шо напрајвте со градо ќерата ваша!?“ – Евлија Челебија после 400...

Евлија Челебија еден од најобразованите Турски патеписци во XVII век. кој во период од над 40 години ја прошетал целата Османлиска Империја после 400...

ИСКРЕНАТА И ОРИГИНАЛНА – ПАЦА !

...за Битола и битолчани

Кога Битола беше ГРАДО! (ГАЛЕРИЈА)

...за градска Битола која повеќе ја нема

Ела ќе дом...