14.8 C
Bitola
Monday, June 5, 2023
Битола 075 224722 075 445740 Ресен 075 445426 Охрид 075 283156 Струга 075 283126 Прилеп 075 224774
Дома бабам Битола

бабам Битола

…се за Битола

Пинг понг клуб Пелагонија: За две години постоење на првите две...

Во Битола две години постои пинг понгарскиот клуб Пелагонија. За своите две години постоење клубот успеа за следната сезона да обезбеди пласман во Супер...

Мермерниот темплон од Суводол е еден од најрепрезентативните споменици сочувани како...

Еден од најрепрезентативните споменици сочувани како културно наследство по потекло од градот кај денешен Суводол е мермерниот темплон откриен при ископувања на ранохристијанска базилика Ископувањата...

Словенечкиот репрезентативец Нејц Цехте е нов член на РК Еурофарм Пелистер

РК Еурофарм Пелистер ја известува јавноста дека нов член на нашиот клуб е словенечкиот репрезентативец Нејц Цехте. 30-годишниот десен бек доаѓа во редовите на...

Одбележување на Светскиот ден на млекото: БИМИЛК и ЈОУДГ „Мајски Цвет”...

БИМИЛК, водечката компанија за млеко и млечни производи која посветено работи на промовирање на здравјето на децата, по повод Светскиот ден на млекото заедно...

РЕЧИ МУ „НЕ” НА ПУШЕЊЕТО, одбележан 31-ви Мај светскиот ден на...

Пушењето е cool или блјак!!! Почитувани деца, Овој текст е за вас. Што треба да знаете за пушењето? Пушењето е штетно за вашето здравје и важно...

Далматински мелос наскоро во Битола

Препознатливиот далматински мелос, во Битола ќе го донесе далматинската машка клапа „Жрновница“, а по повод Денот на државноста на Хрватска. Оваа манифестација веќе традиционално...

Ела ќе дом...