бабам Битола

…се за Битола

Девет големи знаменитости кои битолчани ги немаат повеќе…

          1.ХОТЕЛ БОСНА Хотелот Босна е граден во 19ти и почетокот на 20ти век.Градба на големиот Керим Паша.Познат бил по својот црвен салон,пердината и килимите.Негови газди...

Последно збогум …

Сликите слободно може да ги превземате,да ги постирате и објавувате без наше спомнување вие сите медиуми,портали,весници и други,слободно и бесплатно.Сликите се тие што останаа.Ние...

Бабам Битола

Бабам Битола понеделнички...Заедно со Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ... Ја откриваме стара Битола, една заборавена и ТАБУ тема до пред...

Стариот Kамен мост во Битола … да се потсетиме

Камениот мост во Битола до пред четириесетина години беше голема знаменитост и убавина за битолчани со својот стар стил на градба и единствен таков...

Малце ретро …

Битолската банка (поранешно Гео биро) Ноември 1983 г.беа изведени конзерваторски работи на фасадата на зградата на ул.Маршал Тито каде при случаен наод на вториот кат...