Видео записот за „Божикна серенада” како шести по ред традиционален Божикен подарок
од Бигорскиот манастир и Бадникови поворки, е завршен и Ви го предаваме со најголема љубов.

Радувајте се, веселете се, делете љубов, бидете милостиви! Христос се роди!

Екипата, којашто со благослов на Владиката Партениј го оствари овој голем духовно-културен проект, е составена од: режија – Дејан Пројковски, Горан Наумовски директор на фотографија – Горан Наумовски камера – Стојан Стојановски асс.на камера – Александар Котевски
продукција – 2C Студио Стојан Стојановски. Изведувачи: Лозано, Димитар Андоновски,
Никола Перевски – Нокаут, Стефан Филиповски – Некст тајм