БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Денес Државниот Архив во присуство на највисокиот државен врв заедно со нивните вработени прослави 70 години од неговото постоење . 70 години континуирана работа во зачувувањето на нашето најголемо наследство, непроценливи документи и предмети со голема важност за нашиот народ .

Благодарници за посветеноста во својата работа беа доделени на поранешни и сегашни вработени од страна на највисокото раководство, меѓу кои една и за битолчанката Нуртен Алијевска Омерова која 27 години е дел од Државниот Архив Одделение Битола .

Од нас честитки до сите нив за нивната неуморна работа и заложба за зачувување и презентација на нашето најголемо наследство.

Фотографии Државен Архив

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here