Електрични прозори, пали/ гаси на дугме, врати со централно заклучување и шо уште не е има едно битолско Југо сопственост на вистински вљубеници во автомобилот, направен со сите нишани.

Првично дизајниран во Италија, како скратена варијанта на Fiat 127, првиот прототип на Југо е произведен на 2 јули 1977 година. Сериското производство започна на 28 ноември 1980 година. Застава Корал, помодерен модел, се продаваше до 11 ноември 2008 година, по производството од 794.428 автомобили.

Погледнете го видеото :