БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Едно големо богатство од народни гатанки од Битола од 1899 година. Истите се собрани од српски учители кои предавале во Битола и се испратени во Белград. Овие материјали се искористени за списанието “Караџиќ“.
Она што нас не интересира е тоа што материјалите кои ги пронајдовме во ваквите списанија сѐ од народот во Битола и Македонија, а пропагандата ќе ја тргнеме настрана.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here