hdr
БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Ментол

1) Нане. 2) Лице со ментални предизвици. (Битолски)

“Батали ги тие, ментоли се сите…”

Ќулафка

Конус од хартија наменет како тејк-авеј амбалажа за сончоглед, семки и слично…

“Господине да ти напрам една ќулафка? Со сончоглед или со семки?”

Семки-кикири

Битолски опис за безначајност на нешто.

“Фати нешто чера бе? Ништо бе брат, семки-кикири.”

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here