БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Битолска венчавка иста како во бајките, но овој пат во срцето на манастирскиот комплекс во Калишта во близина на Струга. Ова македонско православно светилиште во неговиот круг има дури четири цркви светилишта и чинар од времето на Цар Самоил, стар дури 700 години.

Духовноста на овај комплекс , верувањето во исцелителноста и благословот на Мајката Божја е вистинската магија и причина за многуте венчавки и крштевки во овој манастир меѓу кои е и оваа на нашите сограѓани Александра и Душко од Битола .

Убавината на Охридското езеро им беше во прилог на професионалците од ЗАГА ПРОДУКЦИЈА кои за сите нас направија извонредна видео разгледница.

Нека им е со среќа и да си имаат бескрај убавини…

еден коментар

  1. Мала исправка:
    Цар Самоил починал во 1014 година. Пред повеќе од 1000 години, а не пред 700 години.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here