ШТО МИ ПРЕЧИ !

Кога некој или нешто ќе ти го наруши мирот и спокојството или ќе ти го уништи животот, ќе испливат на површината : револт, апатија, несигурност, незадоволство , потиштеност, анксиозност, депресија, агресивно однесување , рамнодушност !

Ти пречат некои работи а немоќен си да направиш нешто ( барем во мојот случај), освен да пишуваш без страв дека некој ќе те повреди , со надеж дека и вие ќе почнете да пишувате за работи што ви пречат , за нешто да допре до тие што треба да се грижат за градот !

Ми пречат сите кои не си ја работат својата работа, небитно за која партија се работи, ми пречи затоа што никој и ништо не направи за овој град, ми пречи затоа што ни ги избркаа младите луѓе, ми пречи затоа што не оставија да го дишиме најзагадениот воздух во Европа, ми пречи затоа што децата и младите ни умираат од малигни заболувања !

Доволно за сите да се разбудиме и да почнеме да пишуваме , да се тргнеме од ова пасивно прифаќање на нивната неспособност ! Би требало на сите да ви пречи, притоа да заборавите дека сте членови или симпатизери на некоја од актуелните партии која во моментов е на власт !

ПОЗДРАВ ДО СИТЕ, И ТИЕ ШТО ЌЕ МЕ ПОДДРЖАТ И ТИЕ ШТО ГЛЕДААТ ПОЛИТИЧКА ЗАДНИНА ВО СЕКОЈА ОБЈАВА ! ВО ОВАА КОНКРЕТНО НЕМА НИШТО ПОЛИТИЧКИ , ОВА Е НАШАТА СУРОВА РЕАЛНОСТ , ПА ВИЕ КАКО САКАТЕ ТУМАЧЕТЕ ЈА !

АНАСТАСИЈА КОКАН ПЕТРОВСКА- ДОКТОРКА ВО ПЕНЗИЈА