БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Нашиот битолчанец, Горан Дамевски, член на ПСК Пелистер пред неколку дена, поточно на 04.08.2021 го искачи Арарат со 5137 мнв. Планината Арарат е завеан и заспан сложен вулкан на крајниот исток на Турција. Се состои од два големи вулкански конуси: Големиот Арарат и Малиот Арарат. Големиот Арарат е највисокиот врв во Турција и Ерменскиот Хајленд со надморска височина од 5.137 м, додека висината на Малиот Арарат е 3.896 м. Инаку Горан по професија е млад битолски адвокат.

Честитки Горан.

ПСК ПЕЛИСТЕР

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here