БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Почитувани битолчани. Кровот на манастирот Св.Јован Богослов и Св.Јован Крстител кај Германски е во многу лоша состојба. Лошите временски услови и неговата старост си го напраја своето и затоа добро би било да се направи санација на постоечките четири куполи и на целиот кров, за да не ги изгубиме моменталните постоечки фрески .

Да напомениме дека манастирот е во последната фаза за завршување на неговата градба . За таа цел потребни се поголеми финансии како и мајстори кои би помогнале за санирање на кровот.

Секаква помош ни е добредојдена. За сите заинтересирани кои сакаат да помогнат или да учествуваат повеќе информации на телефонскиот број 076 684 671 Дејан.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here