Тој рече дека ќе победи, и победи. Алекс Волкановски е новиот шампион во UFC во својата категорија со нокаут во втората рунда против Чад Мендес на UFC 232 во Лос Анџелес во неделата.

Волкановски го повика Мендес по неговата претходна победа над борарот Дарен Елкинс 31 јуни победувајќи го Американскиот борач на NСАА после само две рунди.

После оваа победа Волкановски ќе скокне во првите пет позиции на UFС што го става во судир со актуелниот шампион Макс Холовеј.

“Јас сум најголемиот кошмар на Макс Холовеј”, рече Волкановски.

Волкановски 30 години настапува во повеќе боксерски категории пред да почне да учествува во Ultimate Fighting Championship…

ЧЕСТИТКИ AЛЕКСАНДАР!

https://youtu.be/FAjbflKMQEA