Детското ликовно студио “Св. Кирил и Методиј“ од Битола повторно е добитник на две престижни награди на Светската ликовна изложба во Јапонија.

Детското ликовно студио “Св. Кирил и Методиј“ од Битола известуваат дека од 520 наградени деца на најпрестижниот конкурс за 21. Биенале на Светската детска изложба во Канагава- Јапонија, членовите на Студиото, Јана Ристевскa и Ана Марија Цветановска освоија 2 награди.

Сретен Манакоски