БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Планинарскиот спортски клуб Пелистер во чест и слава на нашиот Димитар Илиевски-Мурато, првиот Македонец кој се искачи на највисокиот врв на светот, Еверест ќе одржи марш на 10, 11 и 12 мај на Пелистер.
На маршот се очекува да земат учество неколку стотици планинари од земјава и странство, со што маршот добива меѓународен карактер.

Фотографија Никола Треневски

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here