БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

– Диме како си?
– Ептен убо…, одговора Диме.
– Диме сите сме горди со тебе, браво Диме!
– И ние тука сме среќни, одговора Диме, придружуван од локалните шерпаси Сонам и Аџива и двата планинари од Хрватска и Словенија, Стипе Божиќ и Вики Грошељ, сведоци на историскиот настан.

Со почеток на нашата химна, па Македонија, Македонија,ееееј Македонија – грмеше тогаш на покривот на светот, точно пред 30 години…

Слава ти Диме!

Целото видео тука

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here