БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Денес, од страна на екипа од шестмина вработени од НП Пелистер е локализиран и изгаснат пожар над село Цапари под Козји Камен, на многу непристапен терен.

Според искажувањата на ангажираните вработени од Паркот, гореше приземна вегетација – папрат, лисја од бука, иглици од молика, гранки од стари паднати и скршени стебла… Екипата од шест лица успеа да го заобиколи, да го локализира и изгасне.

Браво за нив.

НП Пелистер Македонија

еден коментар

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here