БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

НАТО бомбардирањето врз СРЈ беше изведено во 1999 г. без согласност од Обединетите Нации,  каде Генералниот Секретаријат забранил воени акции. Ова бомбардирање немаше согласност и од американскиот Конгрес којшто ги отфрлил идеите од тогашниот американски претседател Бил Клинтон, да се предложи да се нападне СРЈ, иако Американскиот претседател реагирал неуставно според американските закони.

Битолчани се собраа на плоштадот Гоце Делчев во Битола каде дадоја подршка да се запре со бомбардирањето на тогашна СРЈугославија.


Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here