И додека нашите репрезентативници нижат победи на терените во Загреб, а од трибините ја имаат големата поддршка од навивачите, меѓу кои голем дел се битолчани, овде во Битола како и секогаш се живее во една спортска еуфорија.

И оние кои не следат многу спорт, се радосни на победите на македонската репрезентација, а оние кои се страсни навивачи, ова им е како празник.

Синоќа Македонија играше против Црна Гора. А тука во Битола ова е гаражата на Срната, така го познаваат битолчани.

Друштвото се собра пред телевизорот…

Повеќе на Тера ТВ