После неколку години повторно се среќаваат нашиот ПЕЛИСТЕР и прилепска Победа во добро препознатливото за сите генерации „Пелагониско дерби”.
Дерби кое го одбележувале инциденти, масовни собири, голем интерес, пеколни атмосфери итн…
Сабота имаме можност повторно да бидиме дел од една утакмица која се истакнува од другите.
Зато, мобилизација на ЦЕЛА БИТОЛА!

Сабота собир на бутки во 11:30ч.
ЧКЕМБАРСКА ИНВАЗИЈА НА ПРИЛЕП, СИТЕ ВО ЦРНО.