Рецепт
400-600гр мелено месо
300-400гр кромид
500гр кори
2 лажици масло
2 лак и чина сол
1 лажиче црн бибер
50 мл масло
400 мл минерална вода
се потпржува месото 3-4 минути, се додава исецаниот кромид, сол и бибер, се пржи околу 7-8 минути, минералната вода во сад се меша со 50 мл масло. Во тавата за бурекот се стаат 2 лажици масло и убаво се премачкува тавата, се редат 2-3 празни кори се попрскува со мешавината од минералната вода и масло, се става од местото 2-3 лажици месо, потоа се става една кора месо и се попрскува, следната кора се става на неа се става месо само на краевите и извадените краеви од корите се виткаат во тавата.

“Постапката се повторува додека не се потрошат сите кори и месо. На крај се ставаат 2 празни кори и врз нив се истура преостанатата минерална вода со масло, се печи во загреана рерна на 210 степени
40 мин..
Уживајте..