Младиот австралиец со македонско потекло од битолското село Лажец, 13 годишниот Даниел Лазаревски, деновиве улови рекордно голема и тешка туна од 150 килограми.

Ова не е негов прв улов, но е дефинитивно најголем, пишуваат австралиските медиуми кои наведуваат дека уште во 2016 година заедно со неговиот татко ја улови првата своја туна капиталец од 116 килограми и влезе во архивите на светските рекорди како 10 годишно момче.

Даниел е инаку син на познатиот македонски фудбалер од Престон Македонија, Ник Лазаревски.

Сега го подобри својот рекорд и очекува наскоро да му се верификува и да ја добие заслужената награда од неколку десетици илјади долари.
Браво Даниел…

Поздрав до Џим Ристевски од Австралија за споделување на веста

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here