БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Со новата сообраќајна студија ќе се регулира сообраќајот во централното градско подрачје на Битола предложена од друштвото за проектирање 24 ИНГ Дооел Битола по барање на Општина Битола.

Фото Google Maps

Со студијата се предвидува едната пешачка зона да го зафати целиот паркинг пред Саат Кулата од ул. Јорго Османо до Булеварот 1-ви Мај, додека сообраќајот ќе биде еднонасочен и пренасочен од ул. 11-ти Октомври (црквата св. Димитрија) према ул. Цар Самоил и понатаму. На ова место обележано со црвена боја нема да постои платен паркинг.

Фото Google Maps

Додека другата пешачка зона е кај Епинал и ќе се протега од седиштето на Сдсм се до некогашен ЈАТ, семафори кај Гроздот. Тука плоштадот Гоце Делчев станува плоштад и нема повеќе да биди паркинг зона.

Во студијата се предвидуваат и велосипедски патеки, во еден дел со еднонасочен режим.

Ова се неофицијални информации и конечната одлука како ќе биди понатаму останува на надлежните во Општина Битола.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here