Ви претставуваме стари фотографии од нашата архива на кои е претставен градот Скопје пред и после земјотресот. Точно на 26-ти Јули пред 58 години нашиот главен град во 05.17 ч. го доживеа најголемиот земјотрес каде многу објекти се разрушија и имаше околу 1070 човечки жртви и 3000 повредени.

Да не се повтори…

Тито и Хручков во посета на рушено Скопје

Дете во потрага по неговите играчки

Фотографии непознат извор