Центарот на градот и Шеталиште
Зграда Шехерезада
Стадионот
Клиничкиот Центар
Црн Мост на Драгор
Стаклена зграда и строг центар
Ленски Мост
Жичарата од градот до Нижеполе, Орлови Бари и Пелистер,
Мултифункционалниот спортски комплекс
Новото езерце кај Парко
Офицерски Дом, салата за склучување на брак
СатО

Да се надеваме дека битолчани ќе одберат РЕАЛНИ наместо НЕВОЗМОЖНИ „ЌЕ“ проекти кои никако да се реализираат веќе 30 години.