БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Со оглед на моменталната состојба, по улиците има се повеќе изгладнети бездомни животни. Црвен крст, Општинска организација Битола освен секојдневните активности со достава на храна и лекови, како и донација за ранливите категории на социјално загрозени семејства, помисли и на нив. Волонтерите ги полнат хранилките за бездомните кучиња на повеќе локации низ градот во координација со здруженија за заштита на животните.
Во соработка со здружението за животни Мали херои и Зоолошката градина во Битола, донираше за користење, кафез за престој на миленици додека се лекуваат во ветеринарната клиника во с.Кравари.
Благодарност до Pet Shop Prijateli – Пет Шоп Пријатели!

Црвен Крст Битола

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here