Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и фотографиите од Битола во минатото. Денес за понеделничка доза се одлучивме за некогашниот изглед на сегашен плоштад Магнолија кој своето име го доби по дрвото кое го красеше дворот од куќата на Иконому или некогашниот Австриски конзулат, сегашен ресторан Грне.