Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас и фотографиите од Битола во минатото. Како секој понеделник така и овај одиме со редовната доза и спомените од некогашниот изглед на нашиот град. Оваа фотографија која датира од 60-тите кога и воопшто немаше возила е плоштадот Гоце Делчев заедно со стариот Народен театар и нашето Корзо, сегашен Широк Сокак…