Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ уште еден понеделник заедно со вас и фотографиите од Битола во минатото. Ова е една од најубавите фотографии за битолчани:

-Неделна глетка од главната улица во пролетта 1939 г. Живописно украсената улица и големиот број на граѓани на улицата даваат слика на динамичен град. Над улицата се наоѓа макета од брод на која пишува “Чувајмо наше море”…*

*Извор Димче Најдов Битола низ стари разгледници