fznor_vivid
БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ секој понеделник заедно со вас и фотографиите од Битола во минатото. За оваа понеделничка доза ви го претставуваме почетокот на изградбата на Офицерски Дом во 1911 година започната од управникот на битолскиот вилает Абдул Керим Паша и овековечена од Браќата Манаки. Повеќе нивни стари фотографии можете да погледните во проекцијата на Роберт Јанкуловски која се одржува во НУ Центар за Култура Битола насловена под името “Манаки приказна во слики”

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here