Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и Тера ТВ заедно со вас и фотографиите од Битола во минатото. По повод 11 Март денот на депортацијата на евреите од Битола денес ви го прикажуваме стариот натпис на влезот од Еврејските гробишта во Битола каде пиши: “И прашината ќе се врати на земјата каде што беше…”