Кога во едно ќе се спојат играта и дружењето со грижата за физичкото и емоционалното здравје, тогаш е направен полн погодок. Таков проект реализирале во градинката „Мајски цвет“ во Битола, па на креативен и едукативен полигон уживаат 160 дечиња на возраст од три до шест години.

На полигонот има скокалки, делови за трчање, прескокнувалки, патеки за прецизно одење…

Иницијативата на кадарот не чинела многу, а израдувала многумина.

Повеќе на Деца.мк