БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Здраво битолчани. Денес повторно една стара фотографија од важен дел на стара Битола, за запознавање на поновите генерации. Заедно Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ денес Ве носиме на Корзо, Широк Сокак, точно баш кај Епинал.

035

Тука денес улицата е пробиена и има раскрсница со ул.Борис Кидрич. Од лева страна е забележително обележано Фото студиото Пинза (сегашен хотел Епинал), па хотел Босна од лева погорна страна, додека од десна е сегашниот кафе бар Пајтон, па куќата на Елени Каринте како што ја знаеме…

Нашата Битола,бабам Битола

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here