Денес 19.01.2018 г. (петок) неработен ден празник Богојавление-Водици. Во Битола настаните беа масовно посетени од битолчани како во градот така и во околните населби и села. Честитки за младиот битолчанец Петар Атанасовски кој со само 15-години е еден од најмладите кои го фатиле крстот на централната прослава во црквата Свети великомаченик Димитриј Солунски .

Оваа година за прпат и женско учествуваше во скокањето по крстот.

Честитки и за Живко  Стефановски од нас.Ушици кој го фати светиот крст во црквата св.Богородица Битола. 

НЕКА Е ЗА МНОГУ ГОДИНИ БИТОЛЧАНИ!

Голема благодарност до Зоки и Виктор за видеата.