И покрај неговата опременост и подготвеност сепак не се најде начин за да се има негова поголема промоција пред битолчани за време на 42 то издание на Интернационалниот Фестивалот за Филмска Камера Браќа Манаки 2021 г. во Битола. За жал без ниту една проекција на барем на еден краткометражен филм од програмата на ИФФК.