БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

По повод денот на шегата 1 Април културниот центар Везилка организираше Фестивал на афоризам и карикатура 2021 г. на тема: Легендарни битолски кабадајлуци – познати архетипни ликови, приказни, фрази од битолскиот народен говор кој поради пандемијата се пролонгира и се одржа изминатата недела.

Право на учество имаа сите креативци и шегаџии од 5-95 години и тоа во категоријата афоризам каде еден автор можеше да учествува со најмногу 10 афоризми,

и карикатура каде еден автор можеше да учествува најмногу со 3 карикатури во техника по избор на авторот и формат најмногу до А4.

Сите учесници добија сертификати за учество., а најдобрите три од секоја категорија си добија награди.

Сите дела ќе бидат објавени во публикација издадена од издавачка куќа Везилка.

Честитки за наградените.

Фотографии Игор Горко

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here